Rebellen en dwarsdenkers op Boek & Bal van 7 maart!

Het Boxtelse Boekenbal!

7 maart aanvang programma 20.15 uur.

Einde zaalprogramma 22.45 u. en feestprogramma tot 0.00 u.

Podium Boxtel, Burgakker 17,  5281CH Boxtel

Info Podium Boxtel 0641362569

 

 

Interview met schrijver Alex Goossen door Tet van der Donk 

DichtSlamRappers onder meer  WOORD WA(a)R -Tom Driesen

Muziek van Stef van de Heuvel  Theateroptredens  Swingende afsluiting met Deejayduo Rebel.

 

Het Boxtelse Boek&Bal heeft ook dit jaar weer een mix van boeiende interviews, muzikale optredens en theateracts. Verder genieten van DichtSlamRap en een feestelijke afsluiting met muziek van deejayduo Rebel. Als rode draad speelt daarbij het thema van de Boekenweek 2020:

 

Rebellen en dwarsdenkers

 

Tet van der Donk interviewt Alex Boogers

De uit Vlaardingen afkomstige schrijver Alex Boogers schrijft romans waarin hij scherpzinnig het menselijk onvermogen laat zien. Zijn personages bevinden zich aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. In 2015 verschijnt de roman Alleen met de goden, die bekroond wordt met de Nederlandse Boekhandelsprijs  en de shortlist bereikt van de Libris Literatuurprijs.

In De zonen van Bruce Lee, een briefroman gericht aan zijn zoon, beschrijft hij hoe de ‘vechtkunstenaar Bruce Lee’ hem vormde. Aan de westkust van de Verenigde staten zoekt hij naar zijn sporen. Dit boek komt in februari 2020 uit.

Muziek van Stef van den Heuvel

Maar liefst twee keer deed Stef van den Heuvel mee aan de Voice Kids. Hij speelt gitaar vanaf zijn achtste en zit nu in het examenjaar van het gymnasium. In december heeft hij twee keer op uitnodiging van Alain Clark zijn eigen geschreven nummer gezongen tijdens de solotoer van Al

Dwarsdenken met WORD WA(a)R

Wat is er rebelser dan een puberzoon? Battletheatergroep WORD WA(a)R laat een vader en puberzoon al dichtend met elkaar strijden. Kortom een echte DichtSlamRap battle met onder meer Tom Driesen die we kennen van eerdere optredens.  Hij was ook stadsdichter in het Belgische Turnhout.

‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’

Elke dag van 2020 wordt door een andere inwoner van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel of Esch beschreven. Mede-initiatiefnemer Marc Cleutjens geeft een inkijkje in dit unieke verhalenproject. 

DichtSlamRap

Monique Hendriks is schrijfster, actrice en wetenschapper, maar haar grootste talent is misschien wel het ontduiken van hokjes. Zij won in januari de publieksprijs tijdens de Boxtelse voorronde van het NK Poetryslam.

Babel’s BoekProeverij

Het programma “BoekProeverij” reist door het jaar heen langs alle bibliotheekvestigingen van Babel. Vol smaak komen er bijzondere titels en de allernieuwste pageturners langs. Speciaal voor Boek & Bal alvast een voorproefje door fijnproever Marlies van Bibliotheek Boxtel.

Uitreiking van de Boxtelse Korteverhaalprijs 2020.

Deze wedstrijd wordt voor het eerst gehouden voor schrijftalent vanaf 16 jaar. Het is een initiatief van de stichting Boek en bal Boxtel. De verhalen dienen aan te sluiten bij het thema ‘rebellen en dwarsdenkers’. Er waren zo’n 50 inzendingen. Er zijn vijf genomineerden: Angelo Damkat met verhaal Heino, Tim van Esch met verhaal de zoemer, Kurt Van Gasse met verhaal JAVEL, Michiel Hordijk met verhaal levend stratego en Hein van der Schoot met verhaal Een ochtend in Oosterwolde.

Elke bezoeker ontvangt de bundel Alle 12 goed! met de beste 12 verhalen van de korteverhalenwedstrijd.

 

De prijs wordt uitgereikt aan één van de genomineerden door de jury bestaande uit JeanLuc van Engelen (leraar Nederlands), André Stikkers (directeur boekhandel Adr. Heinen) en Martje Wijers (dichter-performer)

Beeldende installatie van Guus Voermans

Wanneer aan het einde van de avond de woorden zijn vervlogen, zal behalve deze woorden het beeld van Guus Voermans nog bestaan in onze herinnering. Oud-Boxtelaar Guus Voermans zorgt voor een beeldende verrassing.

Theateroptredens

Rebellen en dwarsdenkers komen tot leven tijdens optredens van theaterstudenten van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. 

Signeersessie Alex Boogers en informatiemarkt.

Ook dit jaar weer stands met informatie over alles wat met schrijven en boeken in Boxtel te maken heeft. En laat je boek door Alex Boogers signeren.

Muziek van deejayduo Rebel

Deejayduo Rebel zal alles in het werk zetten om er een feestelijke afsluiting van te maken met swingende muziek in stijl van ‘rebellen en dwarsdenkers’

 

Praktische informatie

Kaarten € 10,- via  www.podiumboxtel.nl  of € 11,- bij Boekhandel Bruna, Cadeauwinkel Hebbes en Bloemsierkunst Marimba

 

Organisatie

Boek&Bal wordt georganiseerd door Stichting Boek en Bal Boxtel met steun van Babel Bibliotheek Boxtel , Vrienden van Podium Boxtel, Kunstlicht 99,  Bruna Boxtel, Drukkerij Tielen, Gemeente Boxtel en Podium Boxtel.

Bestuur stichting Boek en bal Boxtel: Luc Broos en Jan van Gemert

Ontwerp flyer: Marcel Jurriens/Beeld en Maarten Sterneberg/Grafisch

 

Afbeelding gemaakt door Marcel Jurriëns uit Boxtel